Tilbehør til racercykel

Overblik over udvalgte tilbehørsdele

Mange mener ikke at ringeklokker og reflekser hører hjemme på en racercykel. Jeg er også tilhænger af en så “ren” cykel som muligt. Men man skal ikke gå på kompromis med sikkerheden – især ikke hvis man kan opnå sikkerhed uden at skæmme cyklen nævneværdigt. Det har jeg forsøgt.

Ringeklokken fra Knog Oi opfylder om noget ovenstående. Knog Oi Bike Bell har fået en pris på Eurobike 2016 i kategorien ‘tilbehør’. Ringeklokken bliver beskrevet som et godt produkt med et flot og kompakt design som er ideel til et landevejsstyr. Mærket Knog stammer oprindelig fra Australien hvor man ofte siger “Oi” for at få ens opmærksomhed. Den fås i S og L og hentyder til forskellige størrelser styr. Størrelse S fx. er egnet til et standard styr på en bycykel og L er egnet til et hybride, MTB eller oversized styr.

Den er afbilledet som sølv udførelse, men jeg har valgt sort for at gøre den så diskret som mulig. Den fås i mange eksklusive farver.

Reflekser? Nogle der kan sidde på hver eger er ikke så iøjenfaldende. Jeg fandt disse fra Wowow Spoke Reflectors 3M.

Cykellygter er uvurderlige for sikkerheden. Jeg gik efter nogle kraftige af slagsen, og ikke nødvendigvis nogle der er godkendte. En af faktorerne for at en cykellygte kan godkendes er, at den kan lyse 5 timer, og stadig ses på 300m afstand. Men til mit forbrug er der ikke 5 timer mellem mulig opladning.

Noget andet jeg gik efter, var at de ikke sidder på cyklen med et beslag. Derved kan de bruges på flere cykler.

Noget tredje var at de skulle kunne oplades uden brug af ledning. Hvem kender ikke det at have glemt ledning? Disse kan sættes direkte i USB port.

Noget fjerde var at de skulle være solide og lyse kraftigt.

Valget faldt på Lezyne Micro Drive 500 XL og Lezyne Strip Drive Pro

 

 

Lezyne Micro Drive 500 XL er en multi-funktionel LED lygte. Forlygten er kompakt, slidstærk samt har et varmeafledende design og giver op til 500 lumen lysstyrke.
Lygten har en CNC bearbejdet aluminiums konstruktion.

Memory funktion sørger for at tænde lygten i samme mode som da du slukkede. Forlygten har 9 forskellige lysindstillinger samt den forbedrede MOR linse (Maximum Optical Reflection) som sikrer, at lygten har sidesynlighed. Desuden har den en såkaldt “overdrive race mode”, hvilket betyder en alternativ strømkvalitetsmodus, der gør det muligt for rytteren at skifte mellem blast (høj) og økonomi (lav) tilstande med et enkelt klik på tænd / sluk-knappen. I Race-tilstand fjernes de øvrige strømtilstande (Enduro & Flash).

Kabelfri opladning er mulig via det indbyggede USB-stik. Lygten har en alsidig rem, som gør montering mulig på stort set alle stel eller styr. Forlygten leveres med et Li-Poly batteri for overlegen batterilevetid.

 

Lezyne Strip Drive Pro er en baglygte med 5 meget kraftige LED. Den giver op til 300 Lumen lysstyrke. Lygten er vandtæt, letvægt – og har et aerodynamisk design. Det aerodynamiske design gør, at lygten ser godt ud på sadelpinde og den er ligeledes velegnet til aero-sadelpinde. Memory funktionen sørger for at tænde lygten i samme mode som da du slukkede. Forlygten har 9 forskellige lysindstillinger. Lezyne Strip Drive Pro oplades nemt via USB. Perfekt til daglig brug.