Priser på fabriksmonteret udstyr i DK

Danske priser på det fabriksmonterede udstyr

Her prøver jeg at anskueliggøre hvad den samlede pris på det fabriksmonterede udstyr ville være, hvis det var bestilt i Danmark. Til venstre er det originale vognkort, midt i er prislisten for fabriksmonteret udstyr i Danmark (fra 2008) og til højre er priserne på det aktuelle udstyr trukket ud, så resultatet ses i nederste højre hjørne.

Kommentarer til udregningen findes nederst på denne side.

SamletOversigtEkstraudstyr

 

Der er visse usikkerheder med den udregnede pris. Disse er:

  1. Priserne er 3 år nyere end bilen, idet jeg ikke har kunnet fremskaffe prislisten fra 2005.
  2. Der er noget udstyr der ikke findes i Danmark, og som derfor ikke er taget med i udregningen. Dette udstyr er:
    • 0249    Multifunktion for rat
    • 0441    Rygerpakke
    • 0493    Fralægningspakke
  3. Man ville næppe købe hjulene fra fabrikken, da de derved iberegnes dansk registreringsafgift. For- og baghjul uden dæk koster som eftermonteret ekstraudstyr henholdsvis 2.870.00 og 2.980. Med 4 gode dæk vil prisen derfor være ca. kr. 20.000,00 i stedet for kr. 45.637,67 – altså en difference på over kr. 25.000,00.

Bemærk i øvrigt at der tilsyneladende er uoverensstemmelse mellem den danske og den tyske tilbehørsliste hvad angår kabinelister (4AD). Teksten i den tyske liste antyder at det er langsslebne aluminiumslister, hvilket svarer til den danske listes kode 4MX. Derfor har jeg ført 4AD over til 4MX, men dette har dog ingen indflydelse på prisberegningen, da de koster det samme.